Telefoonlockers op scholen: de mogelijkheden

Je kent het wel: midden in een les begint een telefoon te trillen. Voor je het weet, zijn leerlingen afgeleid door berichten en notificaties. Sinds 1 januari 2024 zijn smartphones, tablets en smartwatches zelfs niet meer toegestaan in klaslokalen. Goed nieuws voor de focus van leerlingen, maar een uitdaging voor het onderwijs, want hoe handhaaf je dit? Gelukkig is er een oplossing: telefoonlockers! Ze helpen scholen om een veiligere en betere leeromgeving te creëren. En wij vertellen je hoe.

 

Waarom zijn telefoonlockers op school zo belangrijk?

  • Een betere concentratie: afleiding is een van de grootste uitdagingen voor leerlingen tegenwoordig, en mobiele telefoons spelen hierin een grote rol. Door telefoonlockers te gebruiken, kunnen leerlingen hun telefoons veilig opbergen tijdens de les. Oftewel, meer ruimte voor concentratie en betere leerresultaten!
  • Bevordering van schoolveiligheid: mobiele telefoons kunnen niet alleen afleiden, maar ook zorgen voor veiligheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan cyberpesten en ongepast gebruik van sociale media. Telefoonlockers verminderen deze risico’s door te voorkomen dat telefoons tijdens de lesuren worden gebruikt.
  • Efficiënter lesgeven: docenten kunnen hun lessen efficiënter plannen en uitvoeren wanneer ze niet hoeven te strijden tegen de constante afleiding van mobiele telefoons. Dit leidt tot een verbeterde leservaring voor zowel docenten als leerlingen.
  • Sociale interactie: zonder telefoons in de hand zijn leerlingen meer geneigd om met elkaar te praten, waardoor er echt aandacht is voor elkaar in plaats van voor de schermpjes.

 

De diverse mogelijkheden voor telefoonlockers

Telefoonlockers zijn er in verschillende soorten en maten. Of er nu veel ruimte is voor gsm kluisjes of niet: er is een geschikte optie voor elk type klaslokaal en budget. Dit is een greep uit de mogelijkheden:

 

  • Mobieltjeshotel met 30 plekken

Leerlingen kunnen hun mobiele telefoons eenvoudig zelf in het kastje plaatsen wanneer ze het klaslokaal binnenkomen. De afsluitbare deur geeft toegang tot alle compartimenten, terwijl de transparante voorkant van het compartiment het gemakkelijk maakt om te zien wie zijn/haar telefoon heeft ingeleverd.

  • Gsm locker voor muur en vloer

Deze lockers hebben 10 individueel afsluitbare compartimenten en zijn gemaakt van 0,7 mm dik staal met deuren van 0,9 mm dik voor extra beveiliging. De lockers kunnen op de vloer staan of aan de muur worden bevestigd. De keuze is aan jou!

  • Telefoonopbergbox

Dit is een stevige plastic bak met ruimte voor 30 telefoons, ideaal voor kleinere ruimtes waar geen plaats is voor grotere oplossingen voor telefoonopslag.

Welke mogelijkheden er nog meer zijn? Dat check je hier!

 

Hoe implementeer je telefoonlockers op school?

Bij het invoeren van telefoonlockers op school is het belangrijk om goed georganiseerd te werk te gaan. Eerst doe je onderzoek en maak je een plan. Kijk welke lockers het beste passen bij de behoeften van de school, zoals hoe groot ze moeten zijn en hoe veilig. Dan ga je aan de slag met het maken van een plan. Daarin staat bijvoorbeeld waar de lockers moeten komen en hoe je het gebruik ervan aan het personeel, de ouders en de leerlingen gaat uitleggen.

Als je de juiste keuze hebt gemaakt, is het tijd om de lockers te installeren. Zet ze op strategische plekken binnen de school neer. Onze tip: zorg ervoor dat de installatie goed gebeurt en dat de lockers goed beveiligd zijn, zodat alles veilig blijft. Daar kunnen wij je natuurlijk bij helpen!

Communicatie is ook heel belangrijk. Geef het personeel bijvoorbeeld een training over hoe ze de lockers moeten gebruiken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. En vertel ouders en leerlingen duidelijk waarom de telefoonlockers er zijn en wat de regels zijn. Vergeet ook niet om regelmatig te controleren of de lockers goed werken en of iedereen ze goed gebruikt. Luister naar feedback van het personeel, de ouders en de leerlingen en pas het beleid aan als dat nodig is. Zo zorg je ervoor dat de telefoonlockers écht goed werken op school.

 

Een afleidingsvrije schoolomgeving

Kies voor de juiste telefoonlockers en creëer een omgeving waarin leerlingen zich kunnen concentreren zonder afleiding van mobiele apparaten. Van de juiste keuze tot de plaatsing op jouw school: wij geven je advies. Neem vandaag nog contact met ons op voor de perfecte oplossing voor jouw school!

Of direct een offerte aanvragen? Dat kan hier.