De allereerste modulaire en
circulaire locker van Nederland

Waarom is locker Zero de eerste circulaire locker?

1 + 1 = Zero

Zero is nul. Maar Zero is ook de naam van de allernieuwste circulaire locker van Sonesto!

Waarom Zero? Omdat deze lockers helemaal terug kunnen naar nul. Circulair dus! En daarbij komt ook nog eens dat dit innovatieve product heel veel voordelen kent, gebruikersgemak genereert en technisch perfect in elkaar zit. Bij ons is 1 + 1 dus geen 3 maar ZERO!

100% Nederlands fabrikaat

De nieuwe Zero lockers zijn 100% Nederlands fabricaat. Onze fabrikant in Hoogeveen werkt volledig volgens de principes van Smart Industry (ofwel Industry 4.0) zodat het productieproces veiliger, efficiënter en schoner is en aansluit op de standaard van morgen.

Circulariteit is daarbij dan ook niet alleen een codewoord maar ook echt een daad. Er wordt niet getwijfeld aan het nut van een circulaire economie, waarbij producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt en waarde vernietiging wordt beperkt. Circularity-by-design: zo ontstond ook de eerste circulaire locker, modulair opgebouwd uit gerecycled staal, gericht op jarenlang probleemloos gebruik én ontworpen op toekomstig hergebruik. De kennis en kunde van Nederlands grootste metaalverwerker gecombineerd met de kennis en kunde van de specialisten in de lockermarkt. Ook hier is 1 + 1 weer ZERO.

De meerwaarde van de circulaire locker Zero

  • Hufterproof
  • Extreem stabiel
  • Dubbelwandige, geïsoleerde deurtjes
  • Maximaal opbergvolume
  • Geavanceerd en gebruiksvriendelijke elektronisch sluitsystemen
  • Alle elektronica is aan de onderzijde van de locker weggewerkt
  • Modulaire delen zijn eenvoudig te vervangen en daarmee geschikt voor refurbishment
  • Leverbaar in veel RAL kleuren

Benieuwd hoe deze locker kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen 2050? Of hoe we continu doorontwikkelen? Lees dan verder

Hufterproof kluisje

Zowel de romp als de deurtjes zijn uitgevoerd in 2 mm geëpoxeerd staal. Epoxeren is het aanbrengen van een epoxy hars op metalen producten, ook wel poedercoaten genoemd. De poedercoating wordt op het metaal gespoten en daarna verhit. Hierdoor vloeit de poedercoating uit tot een ondoordringbare harde beschermlaag. De deur van een locker wordt over het algemeen het zwaarst belast. Hij gaat moeiteloos vaker open dan een gemiddelde voordeur en krijgt wel eens een stootje uit onverwachte hoek. Robuust materiaal en een goede beschermlaag zijn dan het minste wat je moet kunnen verwachten. De deur van een Zero locker is daarnaast ook nog eens dubbelwandig uitgevoerd, ontwikkeld op basis van ‘circularity-by-design’ en voorzien van een isolatielaag. Extra stevigheid en geluidsreductie (bij het dichtslaan van de deur wordt het geluid gedempt door de isolatielaag aan de binnenzijde) behoren daarbij ook tot de kernwaarden van de Zero lockerkast.

Modulaire delen

Heeft de lockerdeur onverhoopt toch blijvende schade opgelopen dan is de deur relatief eenvoudig te vervangen. Nog een extra voordeel van een dubbelwandige deur. Door de popnagels aan de binnenzijde van de deur uit te boren kun je de deur makkelijk open maken. Hierbij hoeft niet de hele kolom uit de rij gehaald te worden maar kan ieder deurtje apart worden vervangen. Iedere deur is aan de doorlopende scharnierpen bevestigd middels een soort haaksysteem, het unieke ‘un-click’ systeem. Wanneer de achterzijde gedemonteerd is kan de deur eenvoudig van de scharnierpen worden verwijderd. Een nieuwe deur, is op dezelfde manier, in te hangen. De achterzijde wordt  met popnagels aan de voorzijde bevestigd en het kluisje is weer klaar voor jaren gebruik. Ook de afwerkplint en de zijwanden zijn bij onverhoopte beschadiging eenvoudig, door middel van het ‘un-click’systeem, te demonteren en te vervangen.

Maximaal opbergvolume

Het sluitsysteem van deze unieke elektronische locker is bevestigd in de sponning van de kast. De deurneus valt middels een inkeping in de sponning in het slot. Doordat het sluitsysteem in de sponning verwerkt is ontstaan er een aantal voordelen. De dagmaat van de locker wordt optimaal benut doordat het elektronische slot niet aan de binnenzijde van de locker geplaatst is. Er kunnen meer spullen wordt opgeborgen en door het ontbreken van scherpe randen van het slot wordt beschadiging aan persoonlijke eigendommen voorkomen. Ook worden eventuele kwetsbare onderdelen van het  sluitsysteem beschermd.

Elektronische lockers

De bekabeling van het elektronisch sluitsysteem wordt via de dubbele wanden naar de onderkant van de kolom gevoerd. In de holle plintframes wordt een kunststof, waterdichte, bak geplaatst waar de bekabeling samenkomt en wordt aan gesloten. De kunststof bakken beschermen de elektra tegen eventueel ontstaan vocht van bijvoorbeeld een schoonmaakmachine. De plintframes worden esthetisch afgewerkt met een losse plint. Deze plint is eenvoudig te verwijderen om toegang tot de elektronica te houden. Een nis, waar een lockerwand in komt te staan, kan permanent worden afgewerkt. Of, in geval van een betimmerde ombouw, hoeft deze niet demontabel te zijn. Ook dit zorgt voor extra stabiliteit en hierdoor is integratie in het interieur nog beter mogelijk. Bij storing in of reparatie van het sluitsysteem kan eenvoudig de plint verwijderd worden en kunnen de werkzaamheden worden verricht.

Leverbaar in vele RAL kleuren

De Zero lockerkast is compleet gepoedercoat. Hierdoor is het mogelijk om de onderdelen in verschillende RAL kleuren te leveren. Zowel de romp, de deuren, de zijpanelen als de plint zijn in alle kleuren leverbaar. Kies je voor een donkere plint zodat vuil minder goed zichtbaar is? Wil je de kleur van de muren terug laten komen in de deurtjes? Of moet het zijpaneel afgewerkt worden in dezelfde kleur als het meubilair? Zo goed als alles is mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Dan kunnen wij de hele Zero lockerwand aanpassen aan jouw specifieke wensen.

 

Kortom; Een unieke lockerkast, genaamd Zero. De eerste circulaire lockers, geproduceerd uit gerecycled staal, gebruiksvriendelijk en voorzien van een geavanceerd elektronisch sluitsysteem. Maar bovenal, met alle mogelijkheden in kleuren, een plaatje om te zien!

Contact

Het team van Sonesto staat voor je klaar. Wij denken graag met je mee in jouw duurzame en circulaire strategie op het gebied van lockers en opbergsystemen. Zo dragen wij ons steentje bij in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Zouden we hier samen meer van kunnen maken? Is het antwoord hierop ja? Dan drinken we binnenkort graag een (digitaal) kopje koffie. Neem direct contact op met onze accountmanager in jouw regio.