LaaS: flexibel gebruik
van lockers zonder investering

 

 

LaaS: flexibel gebruik van lockers zonder investering

Een uniek, innovatief concept dat inspeelt op het optimaal en flexibel gebruik maken van lockers: LaaS, Locker-as-a-Service. Het biedt vele voordelen, onder andere een groot financieel voordeel: er is geen investering nodig, dit neemt het risico voor de klant weg. Daarnaast maakt LaaS gebruik van pay-per-use en rekent Sonesto direct af met de eindgebruiker.

Op naar een 100% circulaire economie

Binnen het unieke en innovatieve Locker as a Service concept wordt er gebruik gemaakt van een deelplatform. Dit geeft de mogelijkheid om de lockers flexibel in te zetten op verschillende locaties. Dit voorkomt kapitaalvernietiging. Door het flexibel inzetten én het optimale gebruik levert dit een bijdrage aan de 100% circulaire economie doelstellingen van de Nederlandse overheid. Daarnaast wordt er in het concept gebruik gemaakt van de Locker Zero. De allereerste volledig circulaire locker. Een innovatieve locker met veel mogelijkheden.

Voorkom lockerleegstand door LaaS

Uit onderzoek blijkt dat de lockerleegstand in VO-, MBO- en HBO instellingen en universiteiten steeds grotere vormen aanneemt. Voor iedere leerling, scholier, student of medewerker is vaak een locker beschikbaar terwijl deze lang niet altijd gebruikt worden. Toch staat hier een relatief grote post voor opgenomen op de meerjarenbegroting. Want, een vaak gehoorde uitspraak, wij garanderen voor iedereen een locker dus dan moeten we ook datzelfde aantal lockers bezitten. Vaak wordt dit een lang Europees aanbestedingstraject wat erg arbeids- en uiteindelijk ook kapitaalintensief is. Maar waarom gaat u investeren in zaken die niet vallen onder uw core-business? Is het niet beter om dit kapitaal te reserveren voor onderwijsspecifieke doeleinden, zoals lesmateriaal, huisvesting of ICT? Het unieke LaaS concept van Sonesto maakt dat mogelijk!

Waarom kiezen voor LaaS?

Naast de bijdrage aan de 100% circulaire economie, het flexibel inzetten van de lockers en zo een optimale bezettingsgraad realiseren biedt LaaS nog meer voordelen:

 • Geen tijdrovend aanbestedingstraject
 • Pay-per-use: Sonesto rekent rechtstreeks af met eindgebruiker
 • Geen maandelijkse bijdrage aan een onderhoud of SaaS contract
 • Geen afvalstroom door gebruik circulaire modulaire lockers: Locker Zero
 • Bij leegstand wordt het aantal lockers afgeschaald
 • Eenvoudig extra lockers bijplaatsen door het deelplatform van Sonesto
 • Lockers blijven eigendom van Sonesto waardoor de kwaliteit gewaarborgd is
 • ISO 9001/ ISO 14001 (product) en ISO27001 (software) gecertificeerd
 • Veilige pay-per-use betaling voorzien van Europese banklicentie

Van bezit naar gebruik

Onze maatschappij ontwikkeld zich steeds meer richting een maatschappij van dienstverlening en service. Van bezit naar gebruik, we betalen voor hetgeen we gebruiken. Ook in de lockermarkt wordt deze verschuiving gesignaleerd. De term Locker as a Service (LaaS) is al enige tijd geen onbekend begrip meer. Er wordt vaak ingespeeld op de mogelijkheden van lease en de koppeling met verschillende lockermanagementsystemen en digitale onderwijssystemen zoals Magister. Sonesto gaat hierin een stapje verder; optimaal inspelen op (ruimte)gebruik van de lockers zonder hiervoor een grote investering te doen of verstrikt te raken in langdurige aanbestedingstrajecten. En waarmee je direct kunt afrekenen met de eindgebruiker (pay-per-use).

Locker as a Service in style

Als specialist in locker- en opbergsystemen is Sonesto al meer dan 35 jaar een belangrijke speler op de Nederlandse lockermarkt. Wij weten wat er in de markt speelt, waar de behoefte ligt van de (eind)gebruiker en hoe we meerwaarde kunnen creëren in lockergebruik. Ook de voordelen van het LaaS concept ontdekken? Neem gerust contact met ons op. Onze accountmanagers vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit concept.

LaaS in style, the key to success

Informatie aanvragen

Informatie over LaaS

ontvangen?

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring