Een duurzaam deelplatform
Locker as a Service

 

 

Circulaire economie

Een duurzaam deelplatform voor lockers, dat is ons streven om optimaal bij te dragen aan een 100% circulaire economie. Met LaaS, Locker as a Service, wordt dit werkelijkheid. LaaS is een fullservice lockerconcept wat inspeelt op de vraagstukken over optimaal ruimtegebruik, duurzame inrichting, continuïteit in gebruik en ontzorgen. We zetten hiermee hoog in op de verschuiving van bezit naar gebruik om zo kapitaalvernietiging te voorkomen en het milieu te ontlasten. Want delen is duurzaam, in welke vorm dan ook.

Optimaal ruimtegebruik

Mede door de vele maatregelen tijdens de Corona pandemie is optimaal ruimtegebruik in onderwijsinstellingen andere vormen gaan aannemen. Hybride werken, het houden van voldoende afstand en aangepaste roosters zorgde ervoor dat er, soms ingrijpende, maatregelen genomen moesten worden. Dit vergt aanpassing maar heeft ook bewezen dat bijna niks onmogelijk is. Ook op facilitair gebied vraagt dit om flexibiliteit. Want ruimte, zowel leer-, werk als ontmoetingsruimte, kan maar 1 keer gebruikt worden.
Met LaaS kun je optimaal inspelen op flexibel ruimte gebruik als het gaat om lockers. Om iedere student de garantie van een locker te geven is namelijk niet voor iedere student een locker nodig. Doordat we gebruik maken van een innoverend en volledig doorontwikkeld lockermanagement systeem kunnen we exact monitoren hoe de lockers binnen de organisatie gebruikt worden. Iedere locker is flexibel inzetbaar, per dag kunnen meerdere studenten gebruik maken van dezelfde locker. We streven hierbij naar een bezettingsgraad van circa 90%. Is de bezettingsgraad lager dan kunnen we het aantal lockers eenvoudig afschalen, waardoor er ruimte beschikbaar komt voor andere doeleinden. De lockers zijn onderdeel van ons landelijk dekkende deelplatform, waardoor we bij ondercapaciteit ook snel extra lockers bij kunnen plaatsen. Lockers welke vrij komen in het geval van onderbezetting worden via het deelplatform ingezet op locatie met een overbezetting. Zo is de cirkel rond. De lockers blijven eigendom van Sonesto wat de garantie geeft op kwaliteit, netheid, service en onderhoud.

Duurzame inrichting

Je kunt wel zeggen dat lockers de zwaarste duurzaamheidstesten zouden moeten doorstaan. Ook na jarenlang gebruik door vele studenten moeten zij hun functionaliteit en kwaliteit behouden. De lockers die ingezet worden in ons deelplatform voldoen aan deze eisen. We durven wel te zeggen dat locker Zero de levensduur van het gebouw kan overstijgen. Natuurlijk komt dat door de materiaal keuze (kwalitatief hoogwaardig gerecycled staal) en de manier van produceren (conform richtlijnen Industry 5.0) maar ook doordat deze lockers modulair zijn opgebouwd. Ieder onderdeel van de lockerkast is apart vervangbaar. Het versleten of beschadigde onderdeel gaat retour naar onze Nederlandse fabrikant die het volledig refurbished of weer terug brengt in het productieproces van nieuwe lockers. Doordat het onderhoud van de lockers volledig geserviced wordt door Sonesto garanderen we de kwaliteit en jarenlang probleemloos gebruik van de lockers.

 

Direct informatie aanvragen

Continuïteit in gebruik

Het servicecontract is standaard ingesloten in LaaS. Anders kunnen we het natuurlijk geen fullservice lockerconcept noemen. In onze ogen is service namelijk niet iets dat je afkoopt, maar tot de standaard behoort. Lockers moeten namelijk te allen tijde goed functioneren, open en dicht gaan en er netjes uitzien. Ze bepalen toch al vrij snel het beeld van een ruimte. En dat moet er tip top uitzien.
Sonesto monitort op afstand het gebruik van de lockers, maar ook de status. Zo kunnen we snel een eventuele storing of onjuistheid signaleren en hierop inspelen. In het geval van een beschadiging vragen we echter wel de hulp in van een beheerder of conciërge. Eenvoudig een melding maken via mail of telefonisch zorgt ervoor dat wij adequaat kunnen reageren, de beschadiging kunnen herstellen en de kwaliteit kunnen blijven garanderen.

Ontzorgen

LaaS is een lockerservice en daarmee kunnen we het vraagstuk ontzorgen niet overslaan. Kort gezegd regelen wij alles rondom de locker, van onderhoud tot pay-per-use. Het lockermanagementsysteem biedt ons de mogelijkheid om op regelmatige basis het gebruik en de status van de lockers te monitoren. Ook stelt het ons in staat op ieder gewenst moment een advies te geven over eventueel opschalen of afschalen van de lockers. Zodat de gebruiker altijd een locker beschikbaar heeft voor het opbergen van zijn/haar waardevolle spullen.
Sonesto rekent bij gebruik van een locker rechtstreeks af met de gebruiker. De tijdsduur is flexibel. Wordt een locker een schooljaar, een dag, een dagdeel of een uur gebruikt, geen probleem. Naar gebruik wordt er afgerekend. Pay-per-use. LaaS realiseert dus optimaal en flexibel lockergebruik én ontzorgt op het gebied van financiën. Het enige dat wij vragen is een toeziend oog op locatie.

Van aanbesteding naar concessie

LaaS maakt het mogelijk om investeringstrajecten in de vorm van aanbestedingen, welke vaak tijdrovend zijn en een flinke post zijn op jaarbudgetten, te converteren naar een concessie. De aankoop van lockers wordt hierbij verplaatst naar gebruik van lockers zonder investering. Sonesto informeert u graag over dit onderwerp.

De gedachte erachter

Sonesto is al tientallen jaren een begrip in de Nederlandse lockermarkt. Door continu in te zetten op productontwikkeling, de stip aan de horizon steeds iets op te schuiven en kennis uit de markt te absorberen zijn wij in staat de best passende oplossing voor de klant te realiseren. Wij streven naar, en staan voor, een vernieuwende en duurzame relatie tussen mens, product en milieu. Meer weten? Neem contact op met Niels Poortinga

LaaS in style, the key to success

Informatie over LaaS

ontvangen?

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring