Waarom kiezen voor een metalen locker?

Lockers zijn er in verschillende soorten, kleuren, maten en materialen. Van eenvoudig wit tot opvallende huisstijlkleuren en van hout tot kunststof. Maar wanneer en waarom kies je eigenlijk voor een metaal? Dit zijn de unieke eigenschappen van metalen lockers.

1. Metalen lockers zijn robuust en veilig

Metalen lockers zijn hufterproof en kunnen tegen een stootje. Het stevige materiaal van de locker is namelijk bestand tegen vandalisme. Een voorbeeld van een vandalismebestendige locker is bijvoorbeeld locker P-10-S Deze metalen locker is voorzien van inliggende facetdeuren. Dit houdt in dat het onmogelijk is deze in te trappen. Je vindt ze vaak in onderwijsinstellingen, maar voor elke openbare ruimte is deze locker geschikt. Veiligheid staat immers altijd en overal voorop!

2. Een lange levensduur gegarandeerd

Lockerkasten van metaal staan bekend om hun lange levensduur. Niet alleen vandalisme, maar ook vocht en temperatuurschommelingen zijn zaken waar de metalen kluisjes goed tegen bestand zijn. Dit maakt metaal brandbestendig en goed bestand tegen slijtage en veroudering.  Niet voor niets zie je in de kleedruimtes van sportscholen en wellnesscentra veelal metalen kluisjes: de lockers zijn goed bestand tegen vochtige omgevingen.

3. Metalen lockers: makkelijk te onderhouden

Goed bestand tegen vocht betekent ook goed in onderhoud. Metalen lockers zijn gemakkelijk schoon te maken. Een milde schrobsessie of reiniging met agressieve reinigingsmiddelen? Van verkleuring is geen sprake. Ook dit past bij het punt hiervoor: de lange levensduur. Je kunt er namelijk van op aan dat metaal zich goed houdt bij elke behandeling. In ziekenhuizen wordt daarom vaak voor metaal gekozen.

4. Metalen lockers zijn stijlvol en veelzijdig

Metalen lockers kunnen naadloos in verschillende interieurstijlen worden geïntegreerd. Van een strakke, industriële uitstraling tot een kleurrijk design. Jouw huisstijlkleuren integreren in het interieur of een foto erop laten drukken? Metaal is een geschikte basis voor personalisatie. Zo zorgen wij ervoor dat de lockers perfect passen bij jouw bedrijf en ruimte. De kluisjes zijn namelijk verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen en vakgroottes, volledig afgestemd op jouw wensen. Je kunt ze bestellen in de perfecte maten voor jouw specifieke behoeften, zelfs als ze precies tussen twee pilaren moeten passen of in een nis moeten worden geplaatst. Oftewel, de ideale opbergoplossing op maat!

5. Een duurzame keuze

Dat metalen lockers een lange levensduur hebben, is niet het enige wat het een duurzame keuze maakt. Deze kasten kunnen gemakkelijk hergebruikt worden of ingeleverd worden bij een staalverwerkingsbedrijf. Zo krijgt het altijd de juiste bestemming. Een voorbeeld van een duurzame locker is Locker Zero: de meest circulaire locker in de markt die volledig terug te brengen is naar de basis. Lees hier meer over wat dit een duurzame locker maakt.

Nieuwsgierig? Deltion College in Zwolle maakt gebruik van Locker Zero.

Sonesto: specialist in alle lockers

Benieuwd naar de mogelijkheden van metalen lockers? Wij kijken samen met jou naar de locker die het beste bij jouw ruimte past. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan!