Lockers in jouw kleedruimte: de mogelijkheden

Of je nu in een ziekenhuis, sportcentrum of onderwijsinstelling bent, lockers zijn een onmisbaar onderdeel van elke kleedruimte. Het veilig kunnen opbergen van persoonlijke bezittingen is immers een absolute must. Denk er eens over na: wat is een kleedkamer zonder lockers? Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden. Wij hebben ze op een rij gezet!

Lockers in kleedruimtes met afwijkende maten

Lockers zijn er in verschillende soorten en maten, maar soms voldoet een ‘standaard’ locker niet. Gelukkig zijn lockers voor in de kleedruimte ook in afwijkende maten verkrijgbaar! In de zorg en het onderwijs is het bijvoorbeeld van belang om extra ruimte te hebben voor speciale kleding of uitrusting. Een voorbeeld van een locker die leverbaar is in andere maatvoeringen, is locker Zero: de meest innovatieve locker die ook volledig circulair is. Deze lockers bieden, met hun afwijkende breedtemaat, studenten op Deltion College in Zwolle voldoende ruimte voor hun uniformen. Wat de vraag ook is, wij ontwerpen de lockers op maat!

Hygiëne en onderhoudsgemak

Hygiëne is van groot belang in kleedruimtes. Niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in sportcentra. Er is ruime keuze aan lockers voor in jouw kleedruimte die zijn ontworpen met duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen, waardoor ze bestand zijn tegen vocht, schimmel en geur. Met robuuste, stalen deuren kan locker XFS bijvoorbeeld tegen een stootje, waarnaast het regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd kan worden. Hygiënisch en verzekerd van een lange levensduur.

Esthetische lockers in jouw kleedruimte?

Het oog wil ook wat. Zo geven houten lockers sfeer aan de ruimte. Van kleur tot verschillende soorten houtstructuur: jouw kleedruimte krijgt een unieke uitstraling! Locker Sonature is geschikt voor zowel droge als vochtige omkleedruimtes. Oftewel, een goede optie voor onder andere wellnesscentra en zwembaden. Ook deze lockers zijn leverbaar in afwijkende vakafmetingen!

Sonature is niet ons enige voorbeeld voor een esthetische toevoeging aan de ruimte. Lockers zijn op verschillende manieren te personaliseren. Jouw huisstijl, een unieke print of foto op de kledinglockers? Verschillende mogelijkheden geven de kleedruimte een herkenbare uitstraling. Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden koos bijvoorbeeld voor foto’s van een bijzondere herinnering.

Verschillende sluitsystemen

Naast diverse lockers in allerlei soorten en maten, zijn er ook nog verschillende soorten sluitsystemen voor lockers in kleedruimtes. Mechanische en elektrische sloten wel te verstaan:

  • Mechanische sloten: dit zijn traditionele sloten zonder elektronische onderdelen. Oftewel, nog ‘gewoon’ met een fysieke sleutel. In deze categorie kan er gekozen worden tussen een cilinderslot, UGL slot, radiaalslot of een sluitknop.
  • Elektronische sloten: zoals de naam al doet vermoeden, worden hierbij elektronische componenten gebruikt om de kluis te openen en vergrendelen. Je kunt ze openen met een pincode, een kaart of zelfs met je vingerafdruk. Er is keuze uit onbekabelde én bekabelde sloten.

Veel keuze? Lees hier alles over de verschillende opties in sluitsytemen!