De vijf meest gestelde vragen over schoollockers

Het kopen van schoollockers voor jouw onderwijsinstelling: er zijn ontzettend veel keuzes. Waar moeten ze eigenlijk allemaal aan voldoen en wat is het meest geschikt? Het is essentieel om de juiste lockers te kiezen die voldoen aan de behoeften van de studenten en tegelijkertijd duurzaam én veilig zijn. Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen over het kopen van schoollockers, zodat je goed geïnformeerd de beste keuze maakt!

1. Welk type schoollocker is het meest geschikt voor mijn school?

De juiste keuze voor het type schoollockers hangt af van verschillende factoren: de beschikbare ruimte, het aantal studenten en de specifieke behoeften van de school. Populaire opties zijn bijvoorbeeld metalen lockers of kunststof lockers. Elk met eigen, unieke voordelen!

2. Hoe bepaal ik de juiste maat schoollockers voor onze studenten?

Het bepalen van de juiste maat lockers is afhankelijk van de benodigde opslagruimte per student en de beschikbare ruimte in de school. Overweeg bijvoorbeeld de hoogte, breedte en diepte van de schoollockers om ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte bieden voor boeken, tassen en andere persoonlijke bezittingen. Een voorbeeld van kluisjes met afwijkende formaten, zijn de lockers op Deltion College in Zwolle. Voor de studenten van specifieke opleidingen waren er bijvoorbeeld lockers nodig waar een koffer in past. In standaard kluisjes past dit niet. Daarom zijn er voor de onderwijsinstellingen speciale, diepere schoollockers geleverd. Wij kijken écht naar welke kast het beste past bij de klant en in de ruimte.

3. Welke beveiligingsmaatregelen bieden de lockers?

Veiligheid is van groot belang bij schoollockers. Er is keuze uit diverse beveiligingsfuncties, zoals sterke, digitale sloten en eventuele extra maatregelen tegen vandalisme of diefstal. Een voorbeeld van een hufterproof schoollocker is de Locker P-10-S met ijzersterke facetdeuren die vrijwel onmogelijk in te trappen zijn. Van diverse soorten sloten, sluitknoppen tot elektrische sloten: er zijn diverse mogelijkheden voor sluitsystemen om ervoor te zorgen dat studenten hun spullen met een veilig gevoel op kunnen bergen.

4. Zijn er opties voor personalisatie van de schoollockers?

Jazeker! Er zijn verschillende opties voor personalisatie van schoollockers. Denk aan het toevoegen van schoollogo’s, kleuren of een bijzondere print. Een goede mogelijkheid om de identiteit van de school te versterken en de lockers perfect te laten aansluiten op het interieur! Christelijk Gymnasium Beyers Naudé uit Leeuwarden deed dit bijvoorbeeld door foto’s van een historische trip te vereeuwigen op de lockers.

5. Zijn er milieuvriendelijke opties beschikbaar?

Ja, onze lockers zijn ontwikkeld met oog op de toekomst. Denk aan locker Zero: de allereerste modulaire en circulaire locker van Nederland. Deze milieuvriendelijke schoollocker is helemaal terug te brengen naar nul. Opgebouwd uit gerecycled staal, kan elk onderdeel namelijk afzonderlijk verwijderd en gerepareerd worden. Zo worden grondstoffen maximaal hergebruikt en wordt waardevernietiging beperkt. Of liever flexibel gebruikmaken van schoollockers zonder investering, terwijl je een bijdrage levert aan een 100% circulaire economie? Lees hier meer over onze Locker as a Service.

Sonesto: lockerspecialist voor het onderwijs

Schoollockers met afwijkende afmetingen? Duurzame lockers die passen bij jouw huisstijl? Wat de vraag ook is; wij gaan voor de locker die het beste bij de onderwijsinstelling past. De mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op!

Advies op maat over kluisjes en lockers