Schoolkluisjes
met een aangepast slot

Meedenken met leerlingen met een beperking

Leerlingen met een fysieke of visuele beperking gaan tegenwoordig vaak naar een ‘gewone’ school. Moderne apparatuur helpt hen om onderwijs en hun handicap te combineren. Voor het Altena College in Sleeuwijk dachten wij mee in een oplossing betreffende hun schoolkluisjes P-10-S met een cijfercombinatieslot.

 

Trouw aan P-10-S

Locker P-10-S staat al jarenlang, naar volle tevredenheid, bij het Altena Collega in Sleeuwijk in de gangen. Zoals wij dan zeggen; “echt een trouwe P-10-S klant”. De schoolkluisjes P-10-S op deze christelijke school voor mavo, havo en atheneum zijn voorzien van een cijfercombinatieslot. Een eenvoudig, degelijk en goed functionerend slot. Een sleutel kwijt raken is hier niet van toepassing.

Toch kiezen voor een sleutel

Vorig jaar kwam er een leerling op deze school met een fysieke beperking. Het bedienen van een cijfercombinatieslot is dan een lastige opgave.  Frans van Wijk, hoofd facilitaire zaken, wendde zich tot onze accountmanager Ruud om mee te denken in een passende oplossing. Besloten werd om het deurtje van de locker te vervangen, door een zelfde P-10-S lockerdeur, maar dan voorzien van een cilinderslot met sleutel. Voor deze leerling is dat prima bedienbaar waardoor lockergebruik ook voor hem/haar mogelijk is.

In de herhaling

In het nieuwe schooljaar verwacht het Altena College weer een instroom van vrolijke leerlingen. Fris, fruitig en iedereen krijgt de beschikking over een kluisje. Dat betekend dus ook voor de nieuwe leerling met een visuele beperking. Deze leerling ontvangt, net als zijn collega-leerling een sleutel voor de locker. Want het bedienen van een cijfer-combinatieslot is niet mogelijk. Zo wordt ook facilitair gebeid de identiteit van deze school bevestigd; goed onderwijs, goede begeleiding en oprechte zorg, voor iedereen.

 

Buiten de hokjes denken

Wij zeggen wel; wij denken niet in hokjes als het om lockers gaat. Deze case bevestigd dat voor ons. Natuurlijk blijft de locker het persoonlijke hokje van de leerling, maar de oplossing betreffende het sluitsysteem is een ander verhaal. Dan gaan we graag buiten het hokje, zodat we maatwerk kunnen leveren voor onze klanten. Daar worden wij weer blij van! Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem een kijkje op de inspiratiepagina of neem contact met ons op.