NIEUW in het assortiment
THE DROPPIT

The DropPit is tegen zwerfafval

We kennen het allemaal; zwerfafval. Afval dat rondslingert op openbare plaatsen. Het oogt niet fijn en heeft negatieve gevolgen voor mens en milieu. Wij vinden het belangrijk dat we ons bewust zijn van dit probleem en zetten ons in om zwerfafval te verminderen. Vanaf nu dus nieuw in het assortiment: The DropPit; een afvaltegel die weggewerkt is in de vloer of in een mooie houten of betonnen zuil.

 

Bestel direct jouw DropPit in de webshop. Gebruik kortingscode SONESTO23, dan betalen wij de verzendkosten.

 

Perfect voor kauwgom

Kauwgom op straat is een veelvoorkomend probleem. Het is erg moeilijk te verwijderen en heeft een negatieve invloed heeft op de uitstraling van de omgeving. Creëer bewustwording van de gevolgen van kauwgom in het milieu en biedt mogelijkheden om kauwgom weg te gooien. Ook hiervoor kun je eenvoudig The DropPit inzetten. Door The DropPit op een toegankelijke plek te plaatsen voorkom je dat kauwgom gaat zwerven op straat.

Over het algemeen blijft kauwgom erg lang op straat liggen, soms wel jarenlang. Dat komt doordat kauwgom bestand is tegen regen, zonlicht en vocht. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om de kauwgom te verwijderen. Ook kan het ander afval aantrekken, waardoor het probleem nog groter wordt. Daarom is het belangrijk om mensen aan te moedigen om verantwoordelijk te zijn en hun kauwgom weg te gooien, om zo de overlast van kauwgom op straat te verminderen.

Wist je trouwens dat Nederland Schoon momenteel een campagne voert over kauwgom op middelbare scholen?

The DropPit sluit hier perfect op aan. Je kunt de tegel plaatsen op diverse plekken op het schoolplein, zo weet iedereen waar hij/zij kauwgom en ander zwerfaval kan weggooien. The DropPit kunnen we zelfs personaliseren met een eigen boodschap.

4 Redenen om een DropPit te plaatsen

Met roken wordt niemand graag geassocieerd worden. Maar toch zijn er verschillende redenen waarom het plaatsen van een asbak wel een goed idee kan zijn:

  1. Veiligheid: Het niet bieden van een geschikte plaats voor het weggooien van sigarettenpeuken kan leiden tot brandgevaar. Door een asbak te plaatsen op een veilige locatie, voorkom je dat mensen hun peuken op de grond gooien, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.
  2. Hygiëne: Sigarettenpeuken die op de grond worden gegooid, kunnen leiden tot zwerfvuil en het aanzien van je bedrijf negatief beïnvloeden. Door het plaatsen van een asbak zorg je ervoor dat de peuken op een hygiënische manier worden verzameld en weggegooid.
  3. Regelgeving: In sommige gemeenten is het verplicht om een asbak te plaatsen op openbare plaatsen en bij bedrijfsingangen. Het niet voldoen aan deze verplichting kan leiden tot boetes of andere sancties.
  4. Imago: Door een asbak te plaatsen op een nette en zichtbare plaats, toon je als bedrijf verantwoordelijkheid voor het milieu en de omgeving. Dit kan bijdragen aan een positief imago en reputatie van je bedrijf.

Het plaatsen van een asbak bij je bedrijfsingang of kantine kan dus verschillende voordelen hebben voor je bedrijf en de omgeving. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de asbak op een veilige en geschikte plaats wordt geplaatst en regelmatig wordt geleegd om zwerfvuil te voorkomen.