Onderwijs

Alles voor het onderwijs

Dit is de onderwijsomgeving van Sonesto. Hier kun je terecht met al jouw vragen over lockers, sluitsystemen, inrichting en opbergmogelijkheden binnen het onderwijs. Dit kan een basisschool zijn, maar ook een middelbare school, hogeschool of universiteit. Zowel voor leerlingen, scholieren en studenten hebben we passende opberg oplossingen, maar ook aan de werknemers (leraren, conciërges, vakdocenten etc.) is gedacht. Met de stijlvol ontworpen lockersystemen van Sonesto, gaat er een ware lockerwereld open in iedere onderwijsomgeving. Al in het bezit van Sonesto lockers? Geef je locker dan eens een opknapbeurt met de ons ‘boost je locker‘ programma.

Soorten lockers

Sonesto levert lockers in alle soorten, maten en materialen. Onze kracht zit hem in het feit dat wij geen producent/fabrikant zijn. Wij hoeven dus geen machines te vullen, hoeven niet groots in te kopen en hebben weinig te maken met productieplanningen. Zo hebben wij alle tijd om ons bezig te houden met wij belangrijk vinden. Onze klanten! Een ander voordeel; doordat wij geen fabrikant zijn zitten wij niet vast aan één soort locker of één soort materiaal. Ook kunnen wij bij iedere locker het gewenste sluitsysteem leveren.

Het assortiment van Sonesto is te verdelen in vier groepen: staal, hout, kunststof of volledig circulair.

Stalen locker

De stalen locker kent zijn krachten en heeft zijn levensduur inmiddels bewezen. In veel scholen, met name middelbare scholen, kom je de stalen locker tegen. Ze zijn namelijk hufterproof, lekker sterk en robuust. Want dat is precies wat wij vaak tegen komen. Even testen of het deurtje toch nog iets verder open kan. De frustratie van de franse les afreageren door een schop tegen de kluisjes of ik zal mijn naam eens even op mijn kluisje schrijven. Heel vervelend, maar dit is wel wat er in de praktijk gebeurt. De stalen lockers moeten dus wel tegen een stootje kunnen.

Locker P-10-S

Kies voor locker P-10-S als je jouw gebruikers echt kent en weet wat de eisen zijn aan hufterproof. Deze locker is onverwoestbaar, dat bewijst hij al meer dan 35 jaar. Je komt dit schoolkluisje nog steeds bij veel onderwijsinstellingen tegen. De facetvormige kluisdeur is zo ontwikkeld dat het bijna onmogelijk is om deze in te trappen. Het gladde oppervlak maakt hem eenvoudig schoon te maken en de unieke deuren zijn in veel kleuren leverbaar. Locker P-10-S is geschikt voor alle mechanische sloten. Deze locker openen met een schoolpas of via een app, is niet mogelijk.

Offerte aanvragen Download het productblad

Locker XFS

Locker XFS is een stalen locker welke perfect functioneert als schoolkluisje. Net als Locker P-10-S is deze locker ijzersterk en vandalismebestendig. De opliggende, vlakke deur en de hoge kwaliteit afwerking zorgt voor een uitstraling van deze tijd. Door de vlakke deur is het mogelijk deze locker te voorzien van een mooie print die perfect in de leeromgeving past. Zowel een mechanisch (slot met sleutel) als een elektronisch sluitsysteem zijn te combineren met deze locker XFS. Het bijzondere aan dit schoolkluisje is dat deze leverbaar is in 2 verschillende hoogtes én hij kan ingedeeld worden in 1, 2, 3, 4, 5 of 6 vakken per kolom. Zo past deze locker in ieder interieur. Meer details?

Offerte aanvragen Download het productblad

Kunststof locker

Kunststof locker? We horen je al denken. Een locker van plastic? Maar nee, zo zit het niet helemaal.

Locker Vertex

Het gaat hier om locker Vertex. Deze locker heeft, net als locker P-10-S en locker XFS, een stalen frame (kolom). Maar de lockerdeuren maken dit schoolkluisje uniek. Deze zijn namelijk van kunststof. Locker Vertex heeft een opliggende kunststof deur voorzien van een ribbelstructuur. Deze deuren zijn door-en-door gekleurd waardoor krassen bijna niet zichtbaar zijn. Op dit speciale kunststof materiaal hecht inkt en stift niet! Deze lockers gebruiken als graffitimuur heeft dan ook geen zin.
Op de bolling in het deurtje wordt de nummering aangebracht. Zo kan iedere leerling, student of medewerker heel makkelijk zijn/haar kluisje terug vinden. De locker Vertex kan zowel met sleutel worden geopend als met een schoolpas of app. Net wat je wenst. Meer informatie kun je terugvinden in het productblad.

Offerte aanvragen Download het productblad

Houten lockers

Uniek in zijn soort; de houten locker. Prachtig om te zien en door zijn duurzame karakter toe te passen in iedere schoolomgeving. Perfect te combineren met houten tafels en stoelen of leuke boekenkasten.

Locker Sonature

Locker Sonature straalt warmte uit en brengt sfeer aan het interieur. En wist je dat deze locker ook leverbaar is in een uitvoering voor vochtige ruimtes? Zo kun je de schoolkluisjes in de openbare omgeving goed laten aansluiten op de kluisjes in bijvoorbeeld kleedruimtes bij sportopleidingen. Maar ook is dit een perfecte personeelslocker in bijvoorbeeld de docentenkamer. Eén look en feel door het hele gebouw.
Houten lockers worden op maat gemaakt; iedere afmeting, lockergrootte of sluitsysteem is te combineren. Wil je weten wat voor jou de beste mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de accountmanager in jouw regio

Offerte aanvragen Download het productblad

Circulaire locker

De mogelijkheden om schoolkluisjes te integreren in bestaande onderwijs-, school- of studieomgevingen zijn bijna oneindig. Maar ook in nieuwbouwprojecten verdienen lockers hun plek. Het zijn er vaak veel en staan in het zicht, je kunt niet zonder. Af en toe wel een ‘sta in de weg’. Maar wat nou als de lockers het circulaire middelpunt zijn van je energiezuinige nieuwe school? Want ook dat behoort bij Sonesto tot de mogelijkheden.

Locker Zero

Als enige leverancier van schoolkluisjes hebben wij namelijk een volledig circulaire locker, locker Zero genaamd. Deze locker is zo ontworpen dat hij aan het einde van zijn levensduur weer helemaal terug kan naar 0, vandaar ook de naam Zero. De lockerkast is gemaakt van gerecycled staal, modulair opgebouwd en onzichtbare delen zijn gepoedercoat met restmateriaal. Hoe deze circulaire locker Zero is ontstaan? En hoe deze bijdraagt aan klimaatdoelstellingen? Dat lees je in onze blog over een modulaire en circulaire locker en in het productblad vind je de overige productspecificaties.

Offerte aanvragen Download het productblad

Maak je locker weer als nieuw

Locker as a Service

Als enige lockerleverancier biedt Sonesto een fullservice lockerservice zonder investering. Wij noemen dit LaaS, Locker as a Service. Hiermee kun je optimaal en flexibel gebruik maken van lockers zonder investering.

Lees meer over LaaS

Lockers voor laptop of fietsaccu

Steeds vaker krijgen we bij Sonesto de vraag; kan ik ook mijn telefoon opladen in mijn kluisje? Natuurlijk is dat mogelijk. We kunnen lockers voorzien van een usb stroomvoorziening en/of gewoon een normaal stopcontact. Zo kun je naast je telefoon, ook je laptop of fietsaccu opladen.

De verrijdbare laptopkasten zijn ideaal voor het basisonderwijs. Wanneer nog niet ieder kind zijn eigen laptop heeft worden laptops onderling uitgewisseld tussen de klassen. In deze laptopkast, voorzien van één stroomkabel, kunnen de laptops veilig in aparte vakken worden opgeborgen en direct worden opgeladen. De robuuste wielen zorgen voor een makkelijke verplaatsing van de ene groep naar de andere groep.

Lees meer over laptoplockers

Postvakken

Schoolkluisjes horen thuis in het interieur. Al wordt er bij deze omschrijving vaak gedacht aan meubels, zoals bureaus, kantinetafels- en stoelen, kasten, knusse ontspanhoekjes, chillbanken etc. Wordt de gemeenschappelijke ruimte modern en eigentijds ingericht zodat scholieren, studenten, docenten en medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van deze ruimte. En dan staat er ineens een saaie, in het oog springende lockerwand. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat je gaat voor eenheid, rust en sfeer.

Lees hier meer over schoolinrichting

Schoolinrichting

Schoolkluisjes horen thuis in het interieur. Al wordt er bij deze omschrijving vaak gedacht aan meubels, zoals bureaus, kantinetafels- en stoelen, kasten, knusse ontspanhoekjes, chillbanken etc. De gemeenschappelijke ruimtes worden modern en eigentijds ingericht zodat scholieren, studenten, docenten en medewerkers hier optimaal gebruik van kunnen maken. En dan staat er ineens een saaie, in het oog springende lockerwand. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want je gaat voor eenheid, rust en sfeer.

Sonesto werkt nauw samen met diverse fabrikanten en leveranciers van tafels, stoelen, kasten, bureaus en accessoires. We zijn niet merk gebonden en kunnen dus ieder soort meubilair aanpassen op de lockerinrichting of andersom. Heeft jouw scholengroep een vaste huisleverancier? Dan stemmen we de kleuren en materialen met hen af. Lees hier meer over schoolinrichting.

Lees meer over onze sluitsystemen

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Dat kan, maar het is wel afhankelijk van het type locker die je hebt staan én afhankelijk van het type elektronisch slot dat je wenst. Hou er rekening mee, dat wanneer je overstapt naar een elektronisch slot, je meestal een stroom- en datavoorziening nodig hebt bij de lockers. Handigst is om even een afspraak te maken één van onze adviseurs, zodat je kunt kiezen voor de beste oplossing.

Ja, deze kun je zelf vervangen. Wij kunnen je eventueel telefonisch helpen om dit uit te voeren. Uiteraard is het ook mogelijk om dit door het montageteam van Sonesto te laten uit voeren.

In het kader van duurzaamheid en het verminderen van de afvalstroom, vinden wij dit een goede beslissing. Sonesto kan vrijwel iedere hoofdsleutel leveren. Ook zou je de sloten kunnen vervangen, zodat je zeker weet dat jouw gebruikers hun spullen veilig kunnen opbergen. Bestel je nieuwe sloten? Dan ontvang je 2 bijbehorende sleutels. Ons montageteam kan je helpen bij het vervangen van de sloten. Informeer bij Diane of Matthew even naar de mogelijkheden.

Ja, dat kan. Het montageteam van Sonesto kan dit voor jullie verzorgen. Het is dan wel belangrijk om te weten om welke type en aantal lockers het gaat en welk sluitsysteem in de lockers zit. Ook is het belangrijk om te weten waar de lockers nu precies staan en waar ze naar toe moeten worden verhuisd e.d. Graag plannen wij een afspraak op locatie in.