Forum Romanum op
gymnasium in Leeuwarden

Het Forum Romanum is de grootste historische site ter wereld. Generaties archeologen zijn hier voortdurend aan het werk. Iedere twee jaar vertrekt een groep enthousiaste scholieren van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé uit Leeuwarden naar deze bijzondere locatie in Italië. Sonesto kreeg de eer om deze beleving te vereeuwigen op de schoolkluisjes.

 

Belangrijke en historische monumenten uit de rijke geschiedenis van Rome kun je op het Forum Romanum ontdekken en bezoeken. De boog van Titus, de tempel van Venus en Roma, de tempel van Vesta, de boog van Septimius Severus en de basiliek van Mexentius. Een schat aan waarde, informatie, geschiedenis en lesmateriaal. De leerlingen komen iedere keer weer vol inspiratie, herinneringen en ervaring terug naar de locatie in Leeuwarden.

 

Het hoogste punt van de stad

In de jaren dat het Forum Romanum niet door leerlingen van dit gymnasium bezocht wordt, wordt een excursietrip gepland naar Griekenland. Dan wordt het ‘hoogste punt van de stad’ Athene bezocht, de Akropolis Athene. De beschermgodin Athena had hier haar belangrijkste heiligdom. Op de rots staan heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden. Er zijn heilige tempels, allemaal gewijd aan verschillende goden, waarvan de belangrijkste godin Athene was. De belangrijkste gebouwen zijn het het Parthenon, de Nike-tempel, de Propylaeën en het Erechtheion. De monumenten op de Akropolis van Athene zijn universele symbolen van de klassieke beschaving. Ze zijn de grootste architectonische en artistieke gebouwen uit de Griekse Oudheid. Een stuk historie wat deze leerlingen (en docenten) met veel plezier mee terug nemen naar de schoolbanken.

Rome en Athene in Leeuwarden

Op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden zijn deze excursies nu vastgelegd. In het midden van de lockerruimte van de school staat namelijk een ware eyecatcher. Schoolkluisjes voorzien van een gesublimeerde print van het Forum Romanum aan de ene kant en de Akropolis aan de andere kant. De omliggende lockers zijn voorzien van blauwe deuren. Deze matchen perfect met de lucht op beide visuals. Zo wordt de ruimte één geheel, één belevingswereld, straalt het rust uit maar is het ook een ontmoetingsplaats. Want iedereen heeft wel een verhaal over zijn/haar bezoek aan 1 van deze wereldse plekken.

Sublimatie techniek

De print van het Forum Romanum in Rome en de Akropolis is Athene is op deze lockers aangebracht volgens de sublimatie druktechniek. Hierbij wordt de print als het ware in het oppervlak van de lockerdeur gebakken. De speciale inkt wordt verhit tot 200°C, laat los van het printpapier en hecht aan de ondergrond. Zo kan dus iedere deur perfect beprint worden. Zelfs de kopse kanten van deur worden mee gedrukt zodat je een perfect overlopend en aansluitend beeld realiseert. Het resultaat is een levendige, heldere full colour print die krasbestendig is.

De locker zelf

Op deze schoollocatie is gekozen voor locker XFS. Een robuuste stalen locker met opliggende deur en  hoogwaardige kwalitatieve afwerking. Het elektronische sluitsysteem is geleverd door Loqit BV en kan eenvoudig door de leerlingen bediend worden via een pas of een app op de telefoon.

Ook iets voor jou?

Wil je ook graag een unieke print op personeelslockers, schoolkluisjes of kledinglockers?