Lockers van de toekomst op Deltion College

The key to freedom

Deltion College is een regionaal opleidingscentrum (ROC) in Zwolle. Van zorg, sport, horeca tot autotechniek: met een breed scala aan opleidingen vinden 17.000 studenten en 3.000 cursisten er de sleutel tot hun succes. En wij? Wij zorgden voor the key to freedom. Werken en leren start immers bij een gerust gevoel: weten dat je spullen op een goede plek liggen. Met ruim 3.500 nieuwe lockers gaan medewerkers en studenten zorgeloos en vrij naar school én dragen wij bij aan Deltion’s duurzame toekomst.

Een jarenlange, duurzame samenwerking

Al 10 jaar lang zorgden onze lockers met digitale sluitsystemen voor een gerust gevoel op het Deltion College. Hierna was het tijd voor een (technische) upgrade die hen ook voor de volgende jaren weer ontzorgt. Met onze gelijke visie op circulariteit, gingen wij wederom een duurzame samenwerking aan met Deltion College. Wij beantwoordden de volgende wensen:

✓ Een circulaire locker;

✓ Een gebruiksvriendelijk, up-to-date sluitsysteem;

✓ Lockers met afwijkende maatvoering voor de verschillende opleidingen: alle ruimte voor bijvoorbeeld een koffer of uniform.

Lockers van en voor de toekomst

De juiste keuze voor Deltion College is locker Zero: de meest innovatieve en circulaire locker op de markt die, letterlijk, terug te brengen is naar de basis. Wat dit betekent? “Wij kunnen het gehele systeem ontleden en aanpassen”, licht commercieel directeur Niels toe. “Wanneer er bijvoorbeeld een deur is beschadigd, kunnen wij deze eenvoudig demonteren en ter reparatie opsturen naar de fabrikant, om het vervolgens weer terug te plaatsen.” Nog een voordeel is dat deze lockers geleverd worden in de afwijkende maatvoering. De lockers zijn dieper, geschikt voor bijvoorbeeld de koffers of sporttassen van studenten, en hebben een afwijkende breedte tegenover standaard lockers. Niels: “En daar zit onze toegevoegde waarde: wij kijken écht naar welke kast het beste past bij de klant. Ook hebben wij de sloten weggewerkt in de sponning van de kast: het is hufterproof en er blijft niets aan de sloten hangen, waardoor er extra ruimte is in de locker.”

Ook aan de toekomst is gedacht bij het ontwikkelen van de lockers voor Deltion. Waar elektronica zich normaal gesproken boven op de lockers bevindt, is het bij de Zero lockers onder in de kast achter een plint geplaatst. “Hier kom je makkelijker bij wanneer er iets gerepareerd moet worden”, vertelt Niels. “De plintbakken zijn niet zichtbaar, maar worden gepoedercoat met een restproductcoating. Dit is ‘afval’ van niet gebruikte kleurpoeders van de spuitstraat.” Duurzaam en circulair tot in de details!

LoQit sluitsysteem

Bij de Zero lockers wordt gebruikgemaakt van de elektronische sluitsystemen van LoQit. De gebruiker kan gemakkelijk een locker reserveren door in te loggen in het persoonlijke schoolaccount op de daarvoor bestemde app of website. Het systeem koppelt de schoolmail aan de locker: zo zijn bijvoorbeeld uniformlockers enkel toegankelijk voor de bijpassende opleidingen. “De gebruiker kiest zelf hoe de locker wordt geopend: het springt automatisch open, kan handmatig open gedrukt worden of kan geopend worden met behulp van een pincode of schoolpas”, aldus Niels.

De systemen zijn altijd up to date en beheerders kunnen eenvoudig toegang verlenen of geautomatiseerde berichten versturen. Deltion maakt gebruik van:

✓ Een mobiele app voor reservering/betaling op afstand;

✓ Betaling/reservering van lockers vanuit een met iDeal gekoppelde website;

✓ De uitgifte van lockers.

Vervangen & hergebruiken

Het vervangen en installeren van ruim 3.500 lockers is een tijdrovend proces, waarvoor vijf tot zes weken de tijd was. Zo gezegd, zo gedaan! Met een strakke planning en flexibele inzet van mankracht, stonden de lockers op tijd op hun plek. Deltion: “Wij hebben de samenwerking met Sonesto als zeer prettig ervaren. Ze denken met ons mee en hebben goed geluisterd naar onze wensen. Er is snel met ons geschakeld: het vervangen van alle lockers verliep vlekkeloos. Na een training van LoQit, konden wij op de afgesproken datum de lockers in gebruik nemen.”

Waar de oude lockers heen gaan? “Wij hebben twee doelen: bestaande lockers hergebruiken of laten inzetten voor een circulair nieuw product”, stelt Niels. “We zorgen ervoor dat gebruikte kasten een opfrisser krijgen voor bijvoorbeeld festivals, andere scholen óf dat het terecht komt bij een staalverwerkingsbedrijf. Dat is duurzaamheid bij Sonesto: wij zorgen ervoor dat alles te repareren is. Met bestaand materiaal kan je de levensduur van een locker namelijk wel met 10/15 jaar verlengen!”

Sonesto x onderwijs

“Wij zien in het onderwijs vaak dat er gestuurd wordt op een door de leverancier bepaald product”, aldus Niels. “Bij ons draait het juist om de wensen van de klant. Met ons brede assortiment schakelen we snel. Hoe wil je het bijvoorbeeld afsluiten: met sleutels, een code of app? Maar het gaat verder dan klantspecifieke oplossingen: het is ook het adequaat reageren op nieuwe ontwikkelingen en trends in de markt. Circulariteit is bijvoorbeeld niet voor niets nu een belangrijk onderwerp. Daarnaast is het voor het onderwijs onder andere belangrijk dat hun lockers veilig en hufterproof zijn. Ze moeten qua uitstraling passen bij de ruimte en gemakkelijk zijn in gebruik en onderhoud.” Wat de vraag ook is: wij bieden de juiste oplossing voor het onderwijs!

Kennismaken met Sonesto?

Wij zijn trots op onze duurzame samenwerking met Deltion College in Zwolle! Ook innovatieve, circulaire lockers in uw bedrijf/instelling of hebben uw huidige lockers een upgrade nodig? Bekijk hier alvast ons aanbod of neem direct contact met ons op om kennis te maken.