Personeels- en kleedruimtelockers: waar moeten ze aan voldoen?

Het comfort, de goede organisatie én het gevoel van veiligheid van jouw collega’s op de werkvloer begint allemaal bij de personeels- en kleedruimtelockers. Maar helpt het dan direct om zomaar lockers aan te schaffen en neer te zetten? Nee. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden voor jij jouw keuze maakt. Zie deze blog maar als een checklist – wij vertellen meer over waar de lockers aan moeten voldoen!

 

1. Maak de personeels- en kleedruimtelockers toegankelijk

Voordat jouw collega’s gebruik kunnen maken van hun personeels- en kleedruimtelockers, moeten ze wel voor iedereen toegankelijk zijn. Denk allereerst aan de beoogde ruimte: is deze toegankelijk voor iedereen? Neem alle fysieke obstakels weg die het gebruik van de kluisjes kunnen belemmeren.

 

2. Kies het juiste slot

Wat bovenaan staat bij lockers, is natuurlijk hun veiligheid. Want je gaat er pas met een gerust hart weg als je weet dat jij je spullen er veilig achter kan laten. Kies daarom de sloten nauwkeurig. Gaat de voorkeur uit naar elektronische sloten, of de welbekende mechanische sloten?

Een kleine keuzehulp: bij het kiezen tussen een elektronisch of mechanisch slot voor lockers is gemak en flexibiliteit vaak doorslaggevend voor elektronische sloten, vooral in drukke omgevingen waar regelmatige toegang nodig is en individuele toegangscontrole belangrijk is. Mechanische sloten zijn betrouwbaar in eenvoudigere situaties waar minder behoefte is aan frequente wijzigingen en traditionele sleutels volstaan.

Lees hier meer over de voordelen van een elektronisch sluitsysteem of bekijk de mogelijkheden voor mechanische sloten!

 

3. Stevige, stijlvolle personeels- en kleedruimtelockers

Naast dat de personeels- en kleedruimtelockers veilig moeten zijn, wil het oog ook wat. Het moet passen bij de ruimte, een nette uitstraling hebben en eventueel zelfs multifunctioneel zijn. Op één van de faculteiten van TU Delft dienen ze bijvoorbeeld als room dividers. Maar ga eerst eens na: van welk materiaal moeten ze zijn gemaakt? Stijlvol hout of hufterproof metaal? Ook dit hangt af van het type gebruik en de omgeving. Wanneer je voor warmte en sfeer gaat, is Locker Sonature een goede optie: gemaakt van stijlvol hout en ook geschikt voor vochtige ruimtes!

 

4. Hygiëne en onderhoudsgemak

Hygiëne speelt een sleutelrol in personeels- en kleedruimtes. Zeker wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in de zorg. Lockers moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, met gladde oppervlakken die tegen hardnekkige schoonmaakmiddelen, vocht en bacteriën kunnen. Goede ventilatie helpt om de locker fris te houden en nare geuren te voorkomen.

 

5. Duurzaamheid in jouw personeels- of kleedruimtelockers

Het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van afval zijn goed voor het milieu en verlengen de levensduur van personeels- en kleedruimtelockers. Dit betekent minder vervanging en onderhoud, wat kosten bespaart en een duurzame keuze is voor de planeet. Neem Locker Zero: gemaakt van duurzame materialen, waarbij elk onderdeel apart te vervangen is!

 

De beste personeels- en kleedruimtelockers voor jouw collega’s

Investeer je in lockers die aan bovenstaande punten voldoen? Dan zorg je voor de beste lockers en een veilige, toegankelijke personeels- en kleedruimte. De mogelijkheden zijn divers – wij helpen je bij het kiezen van de beste locker die bij jouw ruimte en behoeften past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!