Nieuwe lockers
in VMBO-school Voorburg

Locker Zero in een ‘Frisse School’

In augustus is het schooljaar 2022/2023  gestart in het nieuwe pand aan de Delflandlaan in Voorburg. De nieuwe school is duurzaam en eigentijds. Het binnenklimaat voldoet aan hoge eisen op het gebied van ventilatie, daglicht en akoestiek, volgens de richtlijnen van het programma ‘Frisse Scholen’.

 

Nieuw schooljaar, nieuwe school, nieuwe kluisjes

Leerlingen helpen hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat is de missie van Veurs Voorbeurs. Een VMBO-school met de niveaus basis, kader en gtl, met en zonder LWOO. De school telt ongeveer 370 leerlingen en ruim 50 medewerkers.

In augustus is het schooljaar 2022/2023  gestart in het nieuwe pand aan de Delflandlaan in Voorburg. De nieuwe school is duurzaam, eigentijds en volgens de richtlijnen van het programma ‘Frisse Scholen’.  Een Frisse School is een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In een Frisse School is aandacht voor energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid.

Het gebouw beschikt over diverse praktijklokalen, een wijkrestaurant en winkel en een inpandige gymzaal. De centrale aula en pauzeruimte, in het hart van de school, is direct verbonden met het schoolplein. Rondom de centrale aula zijn lockers voorzien. Hier kunnen leerlingen hun persoonlijke spullen veilig en vertrouwd opbergen. Zo maken zij hun handen vrij voor een nieuwe dag.

 

Duurzaam en circulair karakter

In het aanbestedingstraject is specifiek gekozen voor de locker Zero van Sonesto. Deze is op een elegante manier in de ruimte geïntegreerd en voorzien van een bouwkundige duurzame afwerking.  Rommel op de lockers wordt hiermee voorkomen.

Locker Zero heeft net als het nieuwe gebouw van Veurs Voorburg een duurzaam karakter. Deze stalen lockers, een technisch hoogstandje, geproduceerd in Nederland, zijn modulair en opgebouwd uit gerecycled staal. Na gebruik kunnen deze schoolkluisjes volledig terug gebracht worden naar 0, Zero.

Voor de medewerkers van Veurs Voorburg zijn op de eerste verdieping nog eens circa 60 lockers geplaatst. Deze zijn voorzien van een brievensleuf, zodat ook post of andere documenten eenvoudig bij de juiste persoon kunnen worden achtergelaten. Net als de leerlinglockers zijn deze personeelslockers voorzien van een LoQit sluitsysteem.

Elektronisch sluitsysteem

Het bekabelde elektronische sluitsysteem van LoQit, is keurig weggewerkt in de sponning van de lockers. Hierdoor kan iedere leerling de maximale ruimte in de locker ook daadwerkelijk gebruiken. Het elektronische sluitsysteem creëert een eenvoudige bediening en ontzorgt de beheerder. Op afstand is iedere locker te bedienen, de systemen zijn altijd up-to-date qua beveiliging en functionaliteit en een koppeling met leerlingvolgsystemen of een elektronische leeromgeving is eenvoudig te realiseren.

Vraag direct een offerte aan voor jouw project!

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring