Personeelslockers
in de omgeving van CDS Electronics

Personeelslocker in een productieomgeving

CDS Electronics werkt dagelijks met elektronische componenten. ESD veilig werken is dan ook een must. Om de volledige focus te houden op het werk, de werkomgeving opgeruimd te houden en de werkkleding netjes op te bergen werd er gekozen voor lockers voor het personeel. In het nieuwe pand in Rotterdam is locker Zero geplaatst in combinatie met een elektronisch sluitsysteem van LoQit.

Elektrostatische ontlading

Dagelijks werkt het team van CDS Electronics met elektronische componenten daarom is het van groot belang om ESD veilig te werken. ESD is een elektrostatische ontlading. We komen dat zelf ook vaak tegen; het is de elektrische schok die ontstaat als mensen elkaar de hand schudden of wanneer je een metalen deurknop aanraakt. Eigenlijk is het heel simpel. Het ontstaat door wrijving tussen twee objecten. Maar door zo’n elektrische schok kan elektronica ernstig beschadigd raken. Als de corebusiness van je bedrijf draait op elektronica dan moet er alles aan gedaan worden om ESD veilig te werken. Lockers voor personeel is dan een uitkomst.

Lockers in de kleedruimte

Bij CDS Electronics ligt een speciale ESD geaarde vloer en de productiemedewerkers dragen ESD schoenen, T-shirts en stofjassen. Deze speciale kleding en schoenen mogen na werktijd niet mee naar huis genomen worden en moeten dus veilig opgeborgen worden in lockers. In de kleedruimte zijn daarom personeelslockers van Sonesto geplaatst. Er staan in totaal 78 lockers Zero met een afmeting van 600x350x500 mm (H x B x D). Iedere locker is daarbij voorzien van een kledingstang met haken zodat de kleding netjes uitgehangen kan worden.

Opgaan in de omgeving

CDS electronics is sinds kort gevestigd in een nieuw pand in Rotterdam, waar de nieuwe lockers een mooi plekje krijgen. Door het inzetten van de modulaire en volledig circulaire locker Zero, voor het personeel, kon zelfs het kleurpalet van de lockers aangepast worden aan de ruimte waar deze geplaatst zijn. Zo is de plint van de lockers bijvoorbeeld in dezelfde kleur uitgevoerd als de drempels onder de deuren van de tegenoverliggende toiletruimtes. De kasten en deuren hebben dezelfde kleur gekregen als de achterliggende bouwkundige muur. Zo is alles een mooi geheel en afgestemd op de wens van de klant.

Quote Hans Blom

“We hebben een mooie kleedruimte gerealiseerd waardoor wij onze focus kunnen houden op onze core-business en ons beleid op ESD veilig werken nog verder kunnen uitrollen”; Hans Blom, Manager Productie Facilitair QA , CDS Electronics

Het sluitsysteem

Elektronica, software en applicaties zitten bij CDS Electronics in het bloed, zelfs elektronica voor lockers wordt bij CDS geproduceerd. De keuze voor een modern elektronisch sluitsysteem was al vroegtijdig gemaakt. Het LoQit sluitsysteem voldoet aan de eisen welke gesteld werden door de opdrachtgever en is uitgevoerd met 1 terminal voor deze 78 lockers. Ook is bediening met dezelfde druppel als de toegangspoort van het parkeerterrein en de entree mogelijk. Vooraf is dit natuurlijk eerst getest op een proefopstelling. De veelzijdigheid van het LoQit elektronische sluitsysteem is dat de paslezer alle chips kan lezen en dat er gewisseld kan worden tussen dynamisch en vast lockergebruik. CDS Electronics heeft nu gekozen voor vast locker gebruik, maar door een relatief simpele software instelling kan in de toekomst geswitcht worden naar dynamisch gebruik. Het monitoren van het locker gebruik en de mogelijkheid voor bediening op afstand maakt het hele systeem nog interessanter.

Kennismaken met CDS

CDS Electronics ontwerpt industriële regelsystemen, de hardware, de systeem software en de applicatie software. Daarnaast verzorgt CDS de montage van componenten op printplaten, PCB’s, zowel handmatig als machinaal, through hole en SMA. Toen, in verband met de verhuizing naar een nieuw pand, ook het lockervraagstuk gelanceerd werd, stond het dus al vast dat hier gebruik gemaakt zou gaan worden van een elektronisch sluitsysteem van LoQit.

Quote Ruud van Alphen

“Fijn om samen met Hans Blom, CDS Electronics, te hebben mogen werken. Dit heeft geleid tot een prachtig eindresultaat. Wij weten zeker dat CDS nog jarenlang plezier heeft met het gebruik van de vernieuwde locker Zero” ; Ruud van Alphen, Accountmanager, Sonesto BV