Personeelslockers
een perfecte match met Clean Desk Policy

 

 

In het kader van ISO certificering begon hallo, ICT voor MKB het jaar met de plaatsing van locker P-10-S voor haar personeel. Zo kunnen zij vertrouwelijke informatie veilig opbergen bij het verlaten van hun werkplek.

hallo, is sinds kort ISO 27001 én NEN 7510 gecertificeerd

ISO 27001 is een wereldwijde norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie moet omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie continue binnen de organisatie veilig te stellen. De NEN certificering is te vergelijken met de ISO 27001 certificering maar richt zich specifiek op informatie uit de zorgsector.

Tijdens de twee weken durende audit heeft de auditor de verschillende hallo, locaties aangedaan om te evalueren hoe hallo, veilig omgaat met informatie.

Roy Sandbergen, CISO van hallo,: ‘Het beveiligen van onze informatie maar ook die van onze relaties is een cruciaal onderdeel van onze ICT dienstverlening. Het is  belangrijk dat je als organisatie hier onafhankelijk op wordt getoetst. Wij zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat die aantoont dat het hallo, managementsysteem continue toeziet op het veilig houden van de informatie.’

Vertrouwelijke apparaten veilig in een locker

Eén van de onderdelen bij het volgen ISO 27001 en NEN 7510 is het “Clean Desk Policy“. Clean Desk Policy houdt eigenlijk in dat je bureau netjes is opgeruimd bij het verlaten van een werkplek. Contracten, visitekaartjes, brieven en andere zaken dienen volgens de ISO 27001 en NEN 7510 netjes opgeborgen te worden in de daarvoor bestemde plekken. Volgens het nieuwe beleid dat hallo, richting haar klanten wil uitstralen zijn enkel de laptops, telefoons, headsets en de lunchtrommel zichtbaar aanwezig tijdens de werkuren. Bij het verlaten van de werkplek worden dan ook alle vertrouwelijke apparaten veilig achter slot en grendel opgeborgen. De daarvoor bestemde Locker P-10-S van Sonesto voldoet ruimschot aan deze behoefte. Op die manier kunnen ongeautoriseerde personen niet met de informatie aan de haal gaan als er iemand niet op zijn of haar plek zit. Zo dragen de personeelslockers van Sonesto bij aan de informatieveiligheid van hallo, en haar klanten.

Partner voor alle ondernemers

Als je het over dè ICT partner voor alle ondernemers en MKB bedrijven hebt, heb je het over hallo, ICT voor het MKB. hallo, zorgt dat ondernemers altijd en overal kunnen werken en bereikbaar zijn. Met slimme online werkplekken, flexibele telefonie, stabiel zakelijk internet en veilige cloud oplossingen die voor de ondernemers werken en niet andersom. hallo, heeft ca. 300 FTE en regiokantoren in Alkmaar, Amsterdam, Tilburg, Den Bosch, Barendrecht, Leeuwarden en Zeewolde. Voor meer informatie bezoek de website; www.hallo.eu.

Personeelslocker op jouw werkvloer?

Wil je ook weten wat Sonesto op jouw werkvloer kan betekenen als het gaat om veilig opbergen van vertrouwelijke informatie? Informeer naar de verschillende mogelijkheden van personeelslockers.